Tuesday, January 25, 2011

After 15 weeks of hard work, bye bye sz 14!


Nek was in sz P14 in September 2010 and now in sz P6 (did tried sz P4, dah boleh masok) yehaaaaaaaaaaa!!!



20 comments:

qellissa said...

wow, congrats nek!nampak kuwus sey....=)

Nek Rock said...

Cakkk Qellissa dear,

TQ, pssttt ada skit lagi projek Nek, dalam 2/3 more kgs:)

inabu said...

ya Allah, jauh beza ngan size lama yer...nekz betul2 nekad nih, best betul klu dpt kuat semangat cam nekz...

Anonymous said...

melatop!

Nek Rock said...

- Psstt Inabu dear, banyakkkkkk beza just about 15 weeks. Nek buat sungguh2, so sema owg leh buat kan kan:)

- Anon dear, suar Nek leh masok kuali dah..kekekekee

yus said...

bagi tips-tips nya...

Mummy Ranger said...

wowweeee...nek..u give me hopela...hehehe..tapi kim ni selalunye hangat2 taik ciken jek..adeh.

Nek Rock said...

- Cakk Yus dear,

Tips eh, ini yang Nek buat utk diri Nek, boleh cuba kalau nak ya

Makan 5/6 times a day in a small portion, 3 meals with 2/3 healthy snacks

- no white rice
- no to anything from white flour
- no fried food (grill, baked or steam)
- less sugar
- lots of fresh veggies
- lots of fruits
- protein from fish, chicken breast, lean meat, seafood, eggs (kurangkan egg yolk, makan white jer)
- exercise

Bila dah dpt your ideal weight, kalau nak makan apa2 pun boleh cuma pandai2 control:)

- Kim aiyooo kena hot2 taik ciken lah pasni..kekeekkke

iffazainal said...

feeewwittttttttttttttt!!!!!

Nek, boleh masuk iklan tummy trim tu la.. "Lihat perutku.. rampingkannnnnnnnnn?" kekekekke..

Congrats nek!!!!

Nek Rock said...

Ofocot Iffa, fewitttttttttt, cakpong cakpong...lalalala

Alamak kang masok iklan, tak cukup jari lak, kekekekeke

Thanks Iffa dear, muahh

zatil said...

Caya lah nek..kagum sgt!!
Tahniah! Pape pun semangat and strong will power!!

Nek Rock said...

Yoo Zatil dear, yehhhhhhhhhhh Nek berjaya, lalalalala

TQ dear, memang betul, with strong will power insyallah apa pun kita boleh buat:)

zatil said...

Nek, I got so motivated and wrote a story on your weight loss in my blog. Hope you dont mind :)

yus said...

nampak macam senang....kena bersemangat nih.... tetapi selalu kalah bila nampak nasi dan lauk yang sedap...hehehehe

Nek Rock said...

Cakk Zatil - wowww ada stori mori eh, thanks dear, Nek akan bagi moral support to you, JUST DO IT!!

Yus dear - haa memang kena bersemangat, yg penting, set your goal, insyallah you can do it k

Anonymous said...

nek...

boleh buat jualan amal untuk seluar le lepas ni... huahaha3... sure dah tak naik lagi lepas ni then siap ada yg jadikan Nek Idol nanti untuk kuruskan badan...

Nek Rock said...

Haaa ni mesti Zul ek, kekekeke

Ishhh seluar dah pakai, tak jual nya, mana yg lom pakai boleh ler

Yang dah pakai ni Nek masok kan jer kat tong derma, kat sini melambak tong tu, kdg2 ada lori amik kat rumah kalau kita call dorang

Ada gak yg dah nak mencuba bila tengok Nek berjaya, so Nek kasi moral support:)

Anonymous said...

yeay...

Nek kenal ayat2 saya. huahaha3... okay gak. bagusnya ada tong. saya pun dalam nak me let go kan baju2 lama dan seluor2. memang sayang tapi nak wat camne bilik dah penuh.

psst!
semalam tengah2 kemas almari, saya baru perasan half u/w saya dah ada lubang. pelik? ada yg baru pakai 5 or 6 kali. terus selongkar kat bakul baju kotor. erk... camne boleh x perasan. dezuuup masuk tong sampah.

Nek Rock said...

Haaaaaaaaaa Zul sekilas air di gelas Nek dah tau ko..ekkekekekee

Haa kemas ler apa yg elok, sedekah ler kat owg yg memerlukan Zul

Isshh pssttt, perhal ko pakai 5/6 x dah berlubang, hahahaha ganas, lontar jer lah kat tong huh:)

Tah2 lemari ko ada gegat kot, mmm

Bunga Emas said...

Skang size 6 ke...kagum..ne kene gigih nak turun berat ne...nek telah membakar semangatku!