Wednesday, January 12, 2011

Feel Healthier and Lighter

January 2011:))

September 2010, pheww


38 comments:

inabu said...
This comment has been removed by the author.
inabu said...

makkkk aiii..jauh beza in 3 months je...great nekz!!!

Nek Rock said...

Yoo Inabu TQ dear

Yesssss we can do it, just change to a healthy life style:)

cacah said...

Wah! :)
Inspiring.

Nek Rock said...

Cakk Cacah, jommmm

qellissa said...

kuwus lah nek, within 4 month da nampak beza..whats ur secret?~wink~

Mummy Ranger said...

wow nek...im impressed!!
i will follow youuuuu....
usaha tangga kurus!!

muahzz..

-kim bassinger-

Nek Rock said...

- Yoo Qelissa,

Tak sampai 4 mths lagi, kalau kira hari baru 100 hari..ekkeke

Secret nya mudah jer, Nek pun dulu tatau, pheww

Petua cuma ada few jer:)

1. no white rice/white flour
2. no fried food
3. exercise
4. less sugar

You have to eat 5/6 times a day in a small portion. 3 main meals + 2/3 snacks in btw

Penerangan lebih lanjut, kena *pengeras* kekekkeke

- Yehhhhhh Kim, jom jom, mari lah kita sama2 berusaha sehingga berjaya

zatil said...

Nek!!! saya kagum sgt...
i'll follow petua nek!!
saya ni lepas bersalin degil tul lemak2 nie..

u look gorges nek!

Nek Rock said...

Ofocot Zatil dear TQ

Haa lemaks tu insyallah boleh ilang, kena usaha and set your target

Nek pun masih ada lagi dalam 4/5 kgs ni, lalalalaa

Actually target Nek dalam masa 6 mths, tapi alhamdullilah 3 mths+ a lot of improvement:)

inabu said...

waahhhh sgt mengujakan diet itew la nekz....nasi & gula maybe bleh elak, tp fried food tu masalahnya...tp i'll try mcm nekz, hopefully bleh kurus cantik mcm nekz gak...chaiyoookkk!!!!

DeLinn said...

oh Tuhan....

K i a H R o N g G e n G said...

Opocottt nek dah matopppp, gojes U!!!!

petua siap ada pengeras lagi...nek ayam golek sekor ke? ekekekke

Nek Rock said...

Inabu dear, JUST DO IT, selagi ada kemahuan dan tujuan, insyallah boleh

Nek buat ni utk kesihatan diri Nek, takut makin hari badan makin naik dan macam2 penyakit akan singgah kalau tak jaga

Yeh jommm inabu, u can do it:)

Nek Rock said...

Oh tidakkkkkkkkkkkk Delin ngan Kiah dah mai..kekekeke

Delinnnnnnn, cefattttttt jom jom

Erkksss Yam, ayam golek sekor, leh nek makan 2 minggu kot..hahhaha

Bekas ratu. said...

nek, mmg gojes!! saya sangat suke!

mmg kene betul kuat semangat kan.

Nek Rock said...

Psstt Bekas ratu, awwww malu Nek (sambil tunduk2 malu meow ni, kekekeke)

YES,you are absolutely right. TQ for dropping by, muahh

hmylieen said...

nekkkkkkkkk phewittttt....size S sudah siap tggu!!! lalallalalala

adeQ said...

apsal gamba mok..jauhhhhh...hhahahaha takut nampak extra2 ek..hahahah

my mom look gojesss now...wallahh..kalu sopping tu jgn lupa sopping utk ini anak skali hahahahaa

emwhysayang said...

nekkk kuwusss nyeee..jeles lh kite.....

zany said...

Nekkkkkkkk..........bestnya, go nek go!

Me and my story said...

nekk.....

awwww....i loikeee
along pun sama sdg dalam proses. baru seminggu nek along dah turun 3 kg...whhoaaa.

rahsia me :

1) sebelum breakfast ambil lacto lite ( prebiotik and probiotik)
2) No nasi (malam). tghari sikit ajer
3)pakai premium beautiful sambil
walk walk petang

nek lepas ni kasut je along kena order size besar. baju sudah mau turun itu size yehhaaaaa

Anonymous said...

vogue nye nek.kalah awek!pewiiiiiiit.btw congrats!

-mary-

j0t said...

Nekkkkkk.. u look AWESOME and Gorgeous!!

Nek Rock said...

Lieen - yehhhhhhhhhhhhh, size S, lalalalaa

Deq - masa amik gambo mok tu, kalau amik dekat nanti tak muat lak camera..kekekekeke. Aiyooo bab suruh ingat waktu shopping tu yang erkkss, kalau mak tak ilang ingatan insyallah yaa:)

Cik gediks - tamo aa jeles2, jom jom kita sama2 berusaha:)

Zany - yehhhhhhh tak lama lagi Nek leh nari agogo, kekekeke

Along - Yes you can do it along, go go go. Pstttt lufa lak nak kasi tau, YES nek guna PB even pi gym:)
Eh along, nanti kaki pun kecut, kacut2 nek sema dah longgar ni, lalalala

Mary - TQ TQ, nak jadik aweks dah tak boleh, so kena maintain badan aweks jer lah, ehhehe

Jot - eeeeeeeeeeeeee ko skodeng ek, ekkekee, TQ dear, muahh

Anonymous said...

sangat jeles pada Nek... ini menaikkan semangat saya untuk kurus ni...hehhe

Nek Rock said...

Oppss safa lak Anon:)

Jomm jom kita sama2 berusaha

MY said...

Stunning Nek!! Very inspiring..

iffazainal said...

feeewwiiitttttt.. ada org dah boleh pakai petite size!!!!!!!!!

deq... nnt lepas ni senang ah nek nak belikan baju.. dah sama size!! tak ada lagi alasan.. kekekekek...

Nek Rock said...

MY dear cakk, TQ for stopping by, muahh

Iffa - fewittttttttttt senang nanti balik leh minjam baju suar, Nek wak spendot jer lah..kekekee

Ehh Adeq, dia nunggu jer per aku tamo nanti..hahahaha

Syaz-Ali said...

Nek, you look awesome. nampak 10 tahun lebih muda. i like~

Nek Rock said...

Yooo Syaz dear,

TQ for the compliments, takut rabak lak spentot Nek, kekekee

Anyway take care Syaz, all the best in your final year, muahh

Anonymous said...

alamak malulah saya dgn Nek.

Nek Rock said...

Haa Anon ni mesti dak Zulwell ek:)

Per ko nak malukan ishhhhhh, Nek cuma kasi semangat korang jer, kalau Nek leh buat, sema owg leh buat kan kan

Cami said...

Congrats Nek, pasni buleh pakai kebaya nyonyaa la ekk. Meowwww !

Nek Rock said...

Camiiiiiiiiiiii cakk:))

TQ dear, haa dah boleh sarung apa pun skang, kekekeke

Rozz said...

Fiza...im impress.
U look beautiful...wow!!

Bila rozz nak mula plak nie...semangat kurang ler Fiza, nak minta semangat Fiza sikit...boleh??

Nek Rock said...

Ehhh yooo Rozz dear,TQ

Haa boleh jer mula nya Rozz cuma kena set kan your goal, insyallah:)